De ecovilla's

Filosofie

Initiatiefnemer Peter Peters, gepensioneerd bouwer en nu gepassioneerd boer, brengt het beste van twee werelden bij elkaar in The Greenhouse. Peter Peters heeft zijn hele leven gebouwd en Verbouwd, als aannemer maar ook als boer. Nu ontwikkelt hij voornamelijk nog mooie aansprekende projecten, die voldoening geven. Het gevoel moet goed zijn.

De vruchtbare grond is aangekocht van de familie Delleman, een bekend tuinbouwer in Schaijk. In de kassen van Delleman groeide de diverse groente- en fruitsoorten volop. Van het voormalige bedrijf staan er nog enkele kassen, die nu plaats gaan maken voor 6 bijzondere ecovilla’s, gelegen rondom een prachtig gemeenschappelijk binnengebied: de gaarde.

 

Het ambitieuze plan The Greenhouse is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente. Vanaf het eerste moment is het uitgangspunt geweest om het plan groen en duurzaam op te zetten, én dat wordt het! De villa’s worden gebouwd van duurzame bouwmaterialen, waarin veel hout zal worden toegepast. Er wordt gewerkt met een zeer hoge isolatiewaarde en de energie zal met een warmtepomp en zonnepanelen opgewekt worden.

 

Jouw villa is je thuis. Het is mooi om naast je eigen plek iets te creëren, waar je gezamenlijk aan kunt deelnemen, van kunt genieten en de vruchten van kunt plukken, want: wie zaait zal oogsten.

 

De gemeenschappelijke gaarde zal worden ingericht voor de teelt van eigen groente en fruit, het maken van melk en kaas en elke dag verse eieren. Maar ook voor de recirculatie van afval. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend en milieubesparend, daar gaat het om in The Greenhouse.

 

Wat is kwaliteit van leven, waar word je gelukkig van? Het antwoord op deze vragen is heel persoonlijk. Maar als het je woon- en leefomgeving aangaat, dan bieden deze ecovilla’s je een hoop ingrediënten om heerlijk te wonen en te genieten van het goede leven. Een groene manier van leven, waarbij je zelf woont en samen deelt. Dat is The Greenhouse.

 

LIVING & GROWING

De ecovilla’s in The Greenhouse zijn uitgevoerd in twee varianten, type Living en type Growing. Deze varianten zijn aan elkaar gespiegeld. de villa’s zijn instap klaar. Dankzij de verdeling van de percelen over het totale plangebied vormt elk paar een uniek beeld. vraagprijs van de eco villa: 1.850.000 euro VRIJ OP NAAM. 


De paren worden prachtig groen omzoomd door houtwallen, met daarin onder meer wilgen, linden en hazelaren. De ecovilla’s staan iets versprongen ten opzichte van elkaar op de percelen, wat het plan een meer speels en natuurlijk karakter geeft. De percelen en villa’s zijn toegankelijk via een stijlvolle oprit, waarbij je je (elektrische) auto praktisch parkeert op eigen terrein. 

ARCHITECTUUR

Robuuste houten kolommen, balken en spanten vormen de basis van de ecovilla’s in The Greenhouse. 

De villa’s zijn opgebouwd uit een voorhuis en een achterhuis, die op de begane grond met elkaar verbonden zijn. In de architectuur geeft dit een spannend beeld, waarbij de verhouding tussen verbinding en vrijheid optimaal tot uiting komt. De asymmetrische kapvorm én de materialisatie versterken dit nog eens. 

NATUURLIJK & ROBUUST

Voor de gevelbekleding heeft de architect gekozen om de naturelkleurige houten basisconstructie te combineren met diepzwarte rabatdelen in horizontale belijning, aangevuld met bruine, horizontaal geplaatste planken.

Grote raampartijen en deuren met helder witte kozijnen, zowel op de begane grond als op de verdieping, maken het bijzondere gevelbeeld helemaal compleet.

LICHT & RUIMTE

Deze raampartijen en deuren vormen de verbinding tussen binnen en buiten.

Ze zorgen voor lekker veel licht, een heerlijk ruimtelijk gevoel en een adembenemend uitzicht. Sla de tuindeuren open en geniet van een zondags ontbijt op je terras waarbij je de vogels gezellig hoort fluiten. Of val in slaap terwijl je vanuit je bed naar de sterren kijkt door het dakraam. Het leven is mooi in The Greenhouse!

Sfeerplattegronden

sfeerplattegronden begane grond | maten in centimeters
Ecovilla type living
sfeerplattegronden eerste verdieping | maten in centimeters
Ecovilla type living
sfeerplattegronden begane grond | maten in centimeters
Ecovilla type growing
sfeerplattegronden eerste verdieping | maten in centimeters
Ecovilla type growing